Image
13/01/2007

Cv's online vaak verwaarloosd

De Nederlandse jobsite Vacaturebank.nl heeft 2500 online sollicitanten ondervraagd, en uit die rondvraag blijkt dat die zich onvoldoende bewust zijn van de noodzaak hun online curriculum up to date te houden.
 Maar liefst driekwart van de cv's die online terug te vinden zijn, blijken verouderd. De werkgevers zijn hiervan natuurlijk ook op de hoogte, en die gaan zelfs zover dat ze een cv dat meer dan twee maanden oud is, simpelweg niet meer bekijken. Geregeld updaten van je cv overal waar je het hebt achtergelaten, is bijgevolg de boodschap.

Info: www.vacaturebank.nl

Pas afgestudeerden zijn saai

 

Het Nederlandse carrièretijdschrift IntermediairPW stelt dat de young starters van vandaag veel te braaf zijn. De rekruteerders die sollicitaties van pas afgestudeerden te verwerken krijgen, vinden die saai, en klagen steen en been dat de hoger opgeleiden misschien wel fraaie cijfers hebben behaald aan hun unief of hogeschool, maar in de praktijk slecht zijn voorbereid op de arbeidsmarkt. Een avontuurlijker cv zou ten zeerste op prijs worden gesteld, waarin allerlei nevenactiviteiten tot uiting komen die blijk geven van een ruimer referentiekader.

Info: www.intermediairpw.nl

Gids voor telewerkers

 

In ons land zouden inmiddels al 430.000 werknemers geconfronteerd worden met telewerk (of e-werk), wat er allesbehalve een marginaal verschijnsel van maakt. Daarom heeft de Belgian Teleworking Association het boek Telewerk, van idee tot realiteit uitgegeven, nuttig voor de inmiddels toch al 10% professionelen die met het fenomeen in aanraking komen. Het boek focust op de sociale impact van telewerk, op het strategisch belang, de legale consequenties en de technologische achtergrond.

Info: www.bta.be

El Método

 

Wie binnenkort moet of wil solliciteren, kan zich vanaf januari voorbereiden in de bioscoop. Dan gaat El Método in première, een film die zich bijna helemaal afspeelt in de conferentiezaal van een multinational in Madrid. Zeven kandidaten zitten rond een tafel en doen selectietests voor een hoge functie in het bedrijf. Dat gebeurt volgens de Grönholm-methode, een nieuwe, keiharde manier van selecteren die de sollicitanten genadeloos tegen elkaar opzet via lepe psychologische spelletjes. Op het Filmfestival Gent heeft de film de Canvasprijs gewonnen, wat wil zeggen dat hij binnen afzienbare tijd ook op Canvas zal te zien zijn.

Info: www.victoryproductions.be

Absenteïsme neemt toe

 

Het aantal afwezigheden op het werk om gezondheidsredenen neemt toe in ons land, zo blijkt uit een onderzoek van het consultancybedrijf SD Worx. Over heel België werd in 2005 een stijging met 2% opgetekend. Bij de arbeiders is het absenteïsme het meest uitgesproken (7,01%), maar ook bij de bedienden zit gemiddeld 3,61% ziek thuis. Nog een paar trends: vrouwen zijn vaker afwezig dan mannen, en hoe beter iemand wordt betaald, hoe minder hij thuisblijft. De beroepen met het grootste absenteïsmeprobleem zijn de telefonisten in call centers, de caissières en de magazijniers.

Info: www.sd.be

Weekend-uitstapjes voor jonge werkzoekenden

 

Nee, ons toetsenbord is niet blijven haperen toen we onderstaande url intikten. Toegegeven, het is het meest idiote webadres uit de geschiedenis (tip: het zijn 10 s'jes), maar er valt wel wat op te rapen. Axis, een rekruteringsbureau voor financiële jobs, wil jongeren tussen 21 en 35 jaar extra motiveren om een job te zoeken in hun sector. Wie dat doet, kan bij wijze van bonus WeekenDesk-vouchers verdienen, goed voor luxe-uitstapjes. Wie bovendien iemand anders aan het werk helpt via het Axis Referral Programme, kan nog meer van die vouchers in de wacht slepen.

Info: www.axissssssssssht.com

(SDB)


Comments

JOBS & STAGES

Vier digitale sollicitatietechnieken

Is de klassieke sollicitatiebrief of -mail nog van deze tijd? Je mag gerust postzegels en enveloppen [...]

Met welke job verdien je het meest?

In hun jaarlijkse loononderzoek onderzoekt Jobat meerdere dingen, zoals bijvoorbeeld welke functies het [...]

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Belgische bedrijven zijn in volle aanwerfmodus

Belgische ondernemingen kijken op personeelsvlak de rest van het jaar positief tegemoet. Zeven op de [...]

18/08/2023

Margo werkt in een rusthuis

Margo De Baets (20) werkt in de Refuge, een woonzorgcentrum in het hartje van Gent. Tijdens de coronacrisis [...]

18/07/2023

DPG Media geeft beurzen aan jong journalistiek talent

Jonge mediamakers kunnen zich nog tot 30 juni inschrijven voor de tweede editie van de News City Academy [...]

19/06/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84