Image
28/11/2012

Studenten over hun buitenlandse stage


Student – Denis Clijsters (25) uit Antwerpen

Studie – Master in Business Administration, Universiteit van Antwerpen

Stage – Nederlandse Kamer van Koophandel in Thailand

“Tijdens mijn bacheloropleiding kreeg ik via de universiteit de kans om naar Goa, India, te trekken voor een kort onderzoek. Het was een mooie ervaring en het motiveerde me om op het einde van mijn studies op een buitenlandse stage te gaan. Zo kwam ik vorig jaar voor een half jaar terecht bij de Benelux Kamer van Koophandel op de Nederlandse ambassade in Bangkok. We werden er als koningen onthaald en kregen er onmiddellijk een uitgebreide introductie in Thailands haute culture, de do’s en don’ts dus voor wat onze beste werkervaring ooit zou worden.” Het takenpakket van Denis was heel gevarieerd. “Van het helpen organiseren van allerlei dinner talks en networking events tot het onderhoud van de website en het tijdschrift. Daarnaast mocht ik ook investeringsaanvragen verwerken en doorsturen naar de juiste personen, enzovoort.” De overstromingen in Thailand zorgden voor een drastische koerswijziging. “Vanaf dan hielden we ons vooral bezig met het informeren van de leden van de Kamer over de huidige toestand van enkele andere delen van het land.” Denis is nog maar enkele maanden terug van zijn stage, maar heeft de reiskriebels te pakken. Momenteel plant hij zijn volgende internationale stage, bij de Zuid-Aziatische Federatie van Financiële Markten in Islamabad, Pakistan.

Student – Lian Brouwer (24) uit Vernay (Nederland)

Studie – Bedrijfscommunicatie, KU Leuven

Stage – Wagh Bakri Tea Group, een gerenommeerd theebedrijf in India

 

“Deze werkervaring gaf mij een supergoed inzicht in de Indische cultuur: de enorme gedrevenheid van werknemers, de sterke hiërarchie, het klassensysteem binnen een bedrijf en het alomaanwezige hindoeïsme.” Lian kreeg als taak een project uit te voeren gebaseerd op het uitbreiden naar de Europese markt. Onderzoek naar de Europese theemarkt, aanpassen en vertalen van verpakkingen conform de Europese standaarden, zoeken en benaderen van potentiële klanten enzovoort. “Na mijn werk kwam ik thuis in een gezellige bungalow met stagiairs uit andere landen. We vormden een hechte en multiculturele groep vrienden en samen hebben we ook de andere delen van India ontdekt: de kruiden die je mond dagelijks in vuur en vlam zetten, de geuren van een overvolle stad waarin de wolkenkrabbers een scherp contrast zetten tegen de talloze sloppenwijken, de kleurrijke sari’s die in talloze winkeltjes worden verkocht en de adembenemende natuur die aan je voorbij zoeft als je uit de deur van de trein hangt.”

 

Student – Luba Karpova (25) uit Brussel

Studie –  Handelswetenschappen, Hogeschool-Universiteit Brussel

Stage – Hopscotch Europe in One, een internationaal communicatiebureau in Ierland

 

“Tijdens mijn studies werkte ik aan verschillende kortlopende bedrijfsprojecten, maar ik vond het jammer dat mijn opleiding geen langetermijnstage voorzag. Daarom ging ik op het einde van mijn studies op zoek naar uitdagende stagemogelijkheden die voor mij een deur zouden kunnen openen voor een internationale carrière. Mijn voorkeur ging uit naar een Engelstalig land, zo solliciteerde ik bij het internationaal persbureau Hopscotch Europe In One in Dublin. Na enkele sollicitatiegesprekken via telefoon en Skype had ik de plek beet en niet veel later kon ik er beginnen aan een stage van drie maanden.” Hopscotch is gespecialiseerd in communicatie op internationaal vlak en werkt dus voor grote klanten. “Vanaf mijn eerste dag bij het agentschap werd ik beschouwd als een volwaardig teamlid en kreeg ik vertrouwen en steun. Daarnaast was er ook nog ruimte voor initiatief en creativiteit.” Luba nam vooral het mediaonderzoek voor zich, maar onderhield ook de dagelijkse contacten met journalisten én mocht daarnaast nog de presentaties en rapporten voorbereiden. “Dat alles leverde een mooie eerste ervaring in een bruisende internationale omgeving op. Bovendien was een mooie oefening om verschillende talen bij te schaven.”

Wil je net als deze drie studenten op stage naar het buitenland? AIESEC voorziet bezoldigde stages voor studenten in verschillende studierichtingen (economie, wetenschappen, talen) in meer dan 100 landen over de hele wereld. Alle info op www.aiesec.be

(SVR)


Comments

JOBS & STAGES

​Win een kerstboom op kot

Kerstbomen, iedereen houdt ervan, maar niet iedereen heeft er een. Gelukkig heeft GUIDO daar een oplossing [...]

Lennert stampte zelf een muziekschool uit de grond: "Dag en nacht mee bezig"

STUDENT-ONDERNEMER    Wie? Lennert Cools, 22 jaar, Koekelare Studies? Muziektechniek aan [...]

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Staat jouw kerstboom al?

 Euh, ik heb die nooit weggedaan :p
 Jaaaaaa!!
 Nee, nog niet

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84